Gelencsér Attila

KaposvárSzent Imre utca 14., I. emelet 19.1. választókerület
2017 Apr. 4 18:31

Az Ön véleményére is számítunk

Egy kormány akkor lehet sikeres, ha az álláspontját az emberek véleményére alapozza. Ezért indul az 5. nemzeti konzultáció, melyben a kormány ahhoz kéri a magyar emberek támogatását, hogy meg tudjuk védeni határainkat, meggátoljuk a betelepítést, megvédjük a rezsicsökkentést és az eddigi eredményeinket, s hogy meg tudjuk, miként vélekednek az emberek a fizetett külföldi szervezetekről.

A részletekről a héten a médiát is tájékoztattam. Kaposvári sajtótájékoztatómon elmondtam: a konzultációra azért van szükség, mert Brüsszel számos területen jogköröket akar elvonni a tagállamoktól, ezzel veszélyezteti a nemzeti szuverenitást.

A nemzeti konzultáció során hat kérdésben várjuk az állampolgárok véleményét.

A konzultációban való részvétel így erős kiállás a nemzeti függetlenség mellett. Az elmúlt időszakban Magyarországot egyre hevesebb támadások érik, mindenekelőtt a bevándorláspolitikában képviselt álláspontja miatt.

A nyomás nő, az európai politikusok egy része pedig nem enged az álláspontjából: azaz azt mondják továbbra is, hogy a migránsokat be kell engedni, és az Európában lévőket a tagállamok között el kell osztani.
A másik fontos kérdés a rezsicsökkentés. A magyar embereket akkor lehet megvédeni, ha Magyarországon határozzuk meg az energiaárakat. Brüsszel át akarja venni az árszabályozás szerepét.

Azért kérjük a magyarok támogatását, hogy hazai kézben lehessen tartani az adók, a bérek és a rezsi szabályozását. Brüsszel több területen is jogköröket akar elvonni a tagállamoktól, ezért Brüsszelt ebben meg kell állítani.

Ha a tervezett folyamatokat Brüsszel végig viszi, akkor a családok megint ki lennének szolgáltatva a multinacionális cégek érdekeinek, ahogy ez megtörtént 2010 előtt.

Jelenleg a magyar fogyasztók az uniós átlag alatt, az egyik legalacsonyabb áron jutnak hozzá az áramhoz és a földgázhoz. Ezek az eredmények kerülnének veszélybe, ha a kormány engedne Brüsszelnek.
Az emberek véleményét a fizetett aktivista szervezetek tevékenységével kapcsolatban is ki szeretnék kérni. Átláthatóvá kell tenni, hogy ki minek az érdekében politizál. A kormány ahhoz is ragaszkodik, hogy nagyobb legyen az átláthatóság a külföldről pénzelt aktivistacsoportok esetében.

A kérdőívek még a héten megérkeznek az emberekhez, azokat május 20-ig lehet ingyenesen visszaküldeni.

Gelencsér Attila

Kaposvár, Szent Imre utca 14., I. emelet 19.
eseménynaptár